Wat te doen bij kalk?

Het met afstand grootste gedeelte van het drinkwater wordt in de moderne huishouding voor lichaamsverzorging, bad- en douchewater, water voor vaatwas- en wasmachines en voor de diverse reinigingswerkzaamheden gebruikt.

Voor een groot gedeelte van de toepassingen wordt het drinkwater verwarmd. Bij de verwarming en/of verwerveling van hard water wordt kalksteen gevormd.

Met name gevaar lopen hierbij:

  • boilers, waterkooktoestellen enz.,
  • was- en vaatwasmachines,
  • koffiezetapparaten, douchekoppen, ventielen,
  • alle warm water transporterende leidingen,
  • alle buisbochtstukken en vernauwingen.

Deze kalklagen beïnvloeden de warmteoverdracht aanzienlijk en leiden bij elektrische verwarmingselementen tot een warmteophoping. Hierbij raakt het verwarmingselement steeds verder oververhit, totdat het vernield wordt. Reeds 1 mm kalkafzetting aan de warmtewisselaar van de waterkooktoestel houdt een energieverlies van ca. 12 % in.

Wij monteren de waterontharder en stellen uw waterhardheid in.

 

Het proces van hard naar zacht water.
Hard water - calcium is de hoofdschuldige. Hard water beïnvloedt de levenskwaliteit en het comfort in de omgang met water nadelig. Sterker nog: de levensduur van huishoudelijke apparaten en waterleidingen wordt door hard water aanzienlijk verkort.

Bij ionenuitwisseling worden de hardmakende Calcium en Magnesium ionen uitgewisseld tegen Natrium ionen, om dit proces te laten plaatsvinden, stroomt het water door een poreuze kunsthars, de met kunsthars met Natrium ionen gevuld trekt Calcium en Magnesium ionen aan en wisselt deze tegen Natrium ionen uit.

Dit uitwisselproces wordt ondersteund door een speciaal zout. Dit heeft de functie de kunsthars te regenereren zodat Calcium en Magnesium ionen verwijderd worden.

De Natrium ionen hechten zich aan de kunsthars terwijl de kalk via een aparte afvoer samen met spoelwater afgevoerd wordt.

Wij leveren ook het regenereerzout voor een concurrerende prijs. klik hier om het te bestellen.

Zoekt U een foto van de waterontharders die wij plaatsen klik hier.

Voor overige vragen over waterontharders kunt U contact opnemen met ons.

 


Judo Water behandeling

Home-Tec Installatie Techniek
Gebr. Spykerstraat 2
4462 GJ Goes

Tel.  0113-250260

Email. info@hometec.nl